Wie zijn wij ?

Ellen Dekker

Ik ben getrouwd met Hein Reitsma en wij hebben 2 inmiddels volwassen kinderen. Na de Kunstacademie (Architectonische Vormgeving) heb ik 12 jaar als freelance decorontwerpster en art director voor televisie gewerkt.

In 2000 heb ik de opleiding Genezend Tekenen afgerond. Inmiddels alweer ruim 20 jaar ben ik als coach beeldend, tekentherapeute en docente helend tekenen werkzaam in mijn eigen praktijk ‘de Ontdekking’. Ik geef cursussen, workshops, trainingen, supervisie en individuele therapie aan kinderen en (jong)volwassenen. Steeds gaat het daarbij om bewustwording en zelfontplooiing via de taal van beelden. De ont-dekking van wie je bent en wie je wilt zijn. Ik sta voor een veilige sfeer; voor een warm hart, een heldere geest en professioneel handelen.

Ook ben ik kunstenaar, de schilderijen in ’t Pakhuys zijn van mijn hand en te koop. Ik bouw mijn schilderijen in lagen op, met acrylverf en gemengde technieken. Op mijn doeken ontstaan vaak imaginaire landschappen en sferen, ‘tussenwerelden’ die zowel in verbinding staan met de aardse realiteit als met een hoger weten.

Samen met Hein beheer ik met veel plezier en toewijding Atelier ’t Pakhuys. Een heerlijke open ruimte met veel mogelijkheden, zowel voor mijzelf als voor anderen.

Mijn website:  www.ont-dekking.nl

Hein Reitsma

Schermafbeelding 2016-02-14 om 23.06.20Als beheerders van Atelier ’t Pakhuys hoop ik dat wij al faciliterend letterlijk en figuurlijk ruimte scheppen. We hebben vanaf het begin geen doelen gehad, wel voorwaarden. Bijvoorbeeld dat het Atelier een plek kan zijn waar het “heilige veilig” is en dus ook het “veilige heilig” is. Met het “Heilige” bedoelen wij helend maar ook belangrijk. We zullen niet zo gauw meedoen met hypes en “mode” verschijnselen. We zullen eerder kiezen voor evenementen die mensen onderling – en met zichzelf verbinden.

Sinds 1993 ben ik zelfstandig ondernemer. Ik heb regelmatig in het buitenland gewerkt. Mijn bedrijf heet Creative Interventions.

Ik begeleid nu burgerinitiatieven die betrekking hebben op de kwaliteit van de leefomgeving in buurten en wijken. Daarnaast begeleid ik buurtnetwerken en zorgverleners die zich richten op verbinding ipv. eenzaamheid, sociale uitsluiting en armoede. Als professional begeleid ik het invoeren van Procesmatig creëren: een synthese van dynamische oordeelsvorming en creatieregie. Voor meer informatie over mijn loopbaan zie mijn Linkedin profiel en voor mijn blogs zie mijn 

Geschiedenis Atelier ’t Pakhuys

Het pand van Atelier ‘t Pakhuys is een kleine 200 jaar oud. In die tijd was er in het Kattengat nog geen sluis tussen de IJssel en de Berkel. Binnenvaartschepen voeren met hun lading vanaf de IJssel de Berkel op en werden voor het Atelier ‘t Pakhuys afgemeerd. Het pand heeft nog een takel en grote deuren op de tweede verdieping, waar soms lading werd gestald. Er is een koffie opslag en branderij geweest. De achtkantige schoorsteen is er nog. Rond 1967 hebben particuliere avonturiers van de bovenste twee verdiepingen een woonhuis gemaakt. Wij wonen daar nu sinds 2004. De begane grond is altijd bedrijfsruimte, magazijn en parkeergarage gebleven. Pas in 2007 gebeurde er een wonder en kregen we de unieke kans om deze ruimte er bij te kopen. Na een ingrijpende verbouwing zijn we met Atelier ’t Pakhuys gestart. We zijn gewoon begonnen, want we wilden niets vooraf verzinnen, verwachten of afdwingen. Zonder de druk van een businessplan of iets dergelijks ontvouwde zich een prachtig avontuur dat ons nu heel veel plezier oplevert. Een flink aantal mensen en bedrijven maakt intensief gebruik van de ruimtes. Het begon met feesten en exposities en nu zijn er allerlei workshops,cursussen en trainingen. De laatste ontwikkeling is dat er steeds meer dans, muziek en theater plaatsvindt, en ook begrafenissen en afscheidsceremonies in kleine kring. Erg inspirerend is daarbij ook onze samenwerking met andere beheerders in Zutphen.