Wie zijn wij ?

Ellen Dekker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Ik ben getrouwd met Hein Reitsma en wij hebben 2 inmiddels volwassen kinderen. Na de Kunstacademie (Architectonische Vormgeving) heb ik 12 jaar als freelance decorontwerpster en art director voor televisie gewerkt.

In 2000 heb ik de opleiding Genezend Tekenen afgerond. Inmiddels alweer ruim 15  jaar ben ik als coach beeldend, tekentherapeute en docente helend tekenen werkzaam in mijn eigen praktijk ‘de Ontdekking’. Ik geef cursussen, workshops, trainingen, supervisie en individuele therapie aan kinderen en (jong)volwassenen. Steeds gaat het daarbij om bewustwording en zelfontplooiing via de taal van beelden. De ont-dekking van wie je bent en wie je wilt zijn. Ik sta voor een veilige sfeer; voor een warm hart, een heldere geest en professioneel handelen.

Ook ben ik kunstenaar, de schilderijen in ’t Pakhuys zijn van mijn hand (en te koop). Ik bouw mijn schilderijen in lagen op, met acrylverf en gemengde technieken. Op mijn doeken ontstaan vaak imaginaire landschappen en sferen, ‘tussenwerelden’ die zowel in verbinding staan met de aardse realiteit als met een hoger weten.

Samen met Hein beheer ik met veel plezier en toewijding Atelier ’t Pakhuys. Een heerlijke open ruimte met veel mogelijkheden, zowel voor mijzelf als voor anderen.

Mijn website:  www.ont-dekking.nl

Hein Reitsma

Schermafbeelding 2016-02-14 om 23.06.20Sinds 1993 ben ik zelfstandig ondernemer. Mijn bedrijf heet Creative interventions. Ik ben één van de ontwikkelaars en eigenaren van “Projectmatig creëren”; een synthese van projectmanagement en creatieregie. In vele organisaties ben ik als adviseur, trainer en procesbegeleider betrokken geweest bij de organisatie ontwikkeling voor het invoeren van deze denk- en werkwijze.

Ik begeleid nu proces managers bij hun individuele innerlijke leiderschapsontwikkeling. In groepen of in netwerkverband begeleid ik het invoeren van Procesmatig creëren: een synthese van dynamische oordeelsvorming en creatieregie. Voor meer informatie over mijn loopbaan zie mijn Linkedin profiel en voor blogs over mijn huidige rol en over Procesmatig creëren zie mijn website: www.creativeinterventions.com  Mijn huidige werkvormen zijn (online) coachen, intervisie en supervisie.

In het Atelier ’t Pakhuys hoop ik dat wij al faciliterend letterlijk en figuurlijk ruimte scheppen  

Geschiedenis Atelier ’t Pakhuys

Het pand van Atelier ‘t Pakhuys is een kleine 200 jaar oud. In die tijd was er in het Kattengat nog geen sluis tussen de IJssel en de Berkel. Binnenvaartschepen voeren met hun lading vanaf de IJssel de Berkel op en werden voor het Atelier ‘t Pakhuys afgemeerd. Het pand heeft nog een takel en grote deuren op de tweede verdieping, waar soms lading werd gestald. Er is een koffie opslag en branderij geweest. De zeskantige schoorsteen is er nog. Rond 1967 hebben particuliere avonturiers van de bovenste twee verdiepingen een woonhuis gemaakt. Wij wonen daar nu sinds 2004. De begane grond is altijd bedrijfsruimte, magazijn en parkeergarage gebleven. Pas in 2007 gebeurde er een wonder en kregen we de unieke kans om deze ruimte er bij te kopen. Na een ingrijpende verbouwing zijn we met Atelier ’t Pakhuys gestart. We zijn gewoon begonnen, want we wilden niets vooraf verzinnen, verwachten of afdwingen. Zonder de druk van een businessplan of zoiets ontvouwde zich een prachtig avontuur dat ons nu heel veel plezier oplevert. Een flink aantal mensen en bedrijven maakt intensief gebruik van de ruimtes. Het begon met feesten en exposities en nu zijn er allerlei workshops. De laatste ontwikkeling is dat er steeds meer dans, muziek en theater plaatsvindt. Erg inspirerend is daarbij ook onze samenwerking met andere beheerders in Zutphen.