Palatca Village Band

Datum/Tijd
Date(s) - 30/10/2016
15:00 - 19:00

Categorieën


bec36d2c1e19480eee35771ee8e0367aDe Palatca Village Band is een authentiek dorpsorkest uit Transsylvanië, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en waar leden van dezelfde zigeuner-muzikantenfamilies al reeds vele generaties van vader op zoon het beroep van muzikant op hoog niveau beoefenen. Dankzij deze muzikanten is de eeuwenoude traditionele muziek van het dorp en zijn regio bewaard gebleven. De groep brengt deze unieke en bijzondere rootsmuziek met een vitaliteit, temperament en bevlogenheid die doet denken aan de Buena Vista Social Club, het Kocani Orkestar of Taraf de Haiduk. 
In het dorp Palatca wonen Hongaren, Roemenen en zigeuners en het orkest beheerst van elke bevolkingsgroep een onuitputtelijk repertoire. De onstuimigheid en de behandeling van muziek en instrumenten staan erg ver af van elke commerciële muziek en ook van alles wat op het conservatorium wordt onderwezen. Onlosmakelijk verbonden met de plaatselijke muziektraditie is de plaatselijke danstraditie. Bij de Hongaren overal ter wereld zijn de dansen uit Palatca ongelofelijk populair, dus wie weet wat voor verrassingen ons vanmiddag nog staan te wachten. 
Zaal open: 14:30 u. Entree: € 15,-. Jongeren tot 18 jaar: € 7,50. Kaarten reserveren via  info@pakhuys.net of via de website: http://pakhuys.net 
Meer info: www.folktranssylvania.net